Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.86
4 stars: Foarte bun
7 pareri

Plan de afaceri culturi de plante medicinale si aromatice

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
In Romania, se utilizeaza in scopuri medicale peste 800 de specii de plante. Unele remedii au fost descoperite de tarani, altele le-am mostenit de la geto-daci, romani, greci, ori le-am preluat de la vecini (indeosebi de la slavi).

Multe leacuri au fost identificate gratie asa-numitei "signatura rerum", adica a informatiei continuta de fiecare lucru sau fiinta, informatie pe care doar unii oameni pot s-o decodifice. In subsidiar, este vorba si de principiul "similia similibus curantur", altfel spus, afectiunile se trateaza cu ceva asemanator lor sau agentului care le-a provocat.Astfel, contra "galbinarii" sint folosite, mai ales, plante cu flori galbene, contra hemoragiilor se utilizeaza specii cu flori sau fructe rosii, contra bolilor de inima se folosesc specii cu frunze sau fructe cordiforme, contra umflaturilor si-au dovedit utilitatea plantele cu fructe veziculoase ori tulpini cu noduri proeminente. Din lista de plante utilizate in medicina populara romaneasca, cel putin o treime sint folosite pe baza celor doua principii prezentate.Romania se inscrie in primele 6 tari europene in ceea ce priveste numarul de specii de plante medicinale. In Europa exista 3.630 de plante superioare (ferigi si plante cu flori) care cresc salbatice, fara sa socotim cele peste 800 de specii hibride.

Din cele 3.630 de specii de plante, aproape doua treimi cresc in estul Europei. Un factor important privind plantele medicinale este acela ca Romania este situata pe paralela 45E, exact la mijlocul distantei dintre Poli si Ecuator. Consecinta este ca principiile active din plante (atit cele binefacatoare, cit si cele daunatoare organismului) se afla, in general, in concentratii medii. Eficacitatea plantelor medicinale scade, cel mai adesea, de la Ecuator spre Poli si, desigur, si toxicitatea lor.

Elaboram plan de afaceri pentru infiintarea culturilor de plante medicinale si aromatice.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura