Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 14 ani.
3.86
4 stars: Foarte bun
7 pareri

Plan de afaceri pentru legumicultura in camp

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Omul s-a hranit cea mai mare parte din viata lui pe Pamant cu ce a putut gasi in Natura. Suntem produsul mediului si al modului de hranire de acum zeci si sute de mii de ani. Acest mod de hranire ne asigura o sanatate optima si o viata lunga, fara suferinte fizice.

Sub acest nume generic(legume) gasim in acceptiunea comuna diverse parti ale plantelor: fructe(ardeiul rosu, tomatele, vinetele, avocado), frunze(salata, spanac, stevie, urzici, patrunjel, marar, leustean, varza), bulbi/tuberculi(morcov, telina, pastarnac, sfecla rosie, ceapa, usturoi), seminte(mazare, fasole, naut), flori(conopida, brocoli), muguri(bambus), tulpini(telina, bambus).

Sunt un izvor de sanatate. Nenumarate studii au aratat beneficiile legumelor in prevenirea sau ameliorarea simptomelor in boli mai mult sau mai putin grave: cancer, diabet, boli cardiovasculare, obezitate, oboseala cronica.
Legumele contin cantitati importatne de vitamine si minerale, enzime, antioxidanti, raportat la numarul de calorii pe care il aduc. Ofera o senzatie de satietate mare, deci sunt foarte potrivite in regimurile de slabire, ca parte a unei diete echilibrate.
Carbohidratii continuti au in general un indice glicemic redus, promovand astfel arderea grasimilor.
Continutul de proteine este mic sau aproape nul, cu exceptia leguminoaselor(fasole, mazare, naut). De aceea, o alimentatie echilibrata include, pe langa sursele de proteina vegetala si produse animale, surse de proteine de inalta calitate(carne, peste, oua).
Legumele au un pH alcalin, ajutand la neutralizarea acizilor din corpul nostru. Acizii provin atat din alimentatie(alimente procesate, produse lactate, carne) cat si din procesele metabolice. Un pH acid predispune la imbatranire prematura, cancer si diverse boli degenerative.

Este de preferat sa le mancam crude, in forma lor naturala. Salatele de legume sunt usor de preparat si pot fi tinute cateva ore la rece sau la temperatura camerei fara sa isi piarda calitatile nutritive. Adaugarea de suc de lamaie(cu efect antioxidant) imbunatateste gustul si ajuta la pastrarea un timp mai indelungat a calitatilor nutritive.

Sucurile de legume au un gust bun, sunt racoritoare si hranitoare. O mare parte din fibre se pierd si exista riscul alterarii daca sunt pastrate chiar si cateva ore in contact cu aerul sau la temperatura camerei. Se recomanda consumul imediat dupa preparare. Mai ales daca ai introdus de curand legumele in alimentatia ta, un shake/suc de legume iti poate aduce necesarul de vitamine si minerale intr-o forma usor de consumat.

Totusi, studii recente au demonstrat ca anumite vegetale(morcovi, rosii, spanac) aduc beneficii importante si atunci cand sunt gatite. Prin incalzire apar transformari benefice in continutul de substante nutritive. Fierberea la abur sau prepararea la cuptor sunt cele mai indicate. Gratarul atinge temperaturi mari si poate degrada anumiti compusi din legume, producand substante cancerigene.

Cea mai mare parte a mineralelor si vitaminelor se afla in coaja sau imediat sub coaja, deci evitati curatarea legumelor atunci cand nu este neaparat necesara.

Vara sunt de preferat legumele proaspete si crude. Pe masura ce se apropie iarna puteti include in alimentatie pe acelea care se pastreaza bine in forma lor naturala(radacinoase, leguminoase). In perioadele cand legumele proaspete nu sunt disponibile sunt utile si mixurile de legume congelate, care pastreaza foarte bine calitatile nutritive initiale.
Aproape toti avem nevoie de mai multe legume in dieta. Suplimentele nutritive pot asigura si ele vitamine, minerale, enzime… dar asta dupa ce am facut toate eforturile sa consumam cel putin cinci portii de legume si fructe pe zi.

Elaboram planuri de afaceri in acest domeniu, oferind cea mai buna solutie de dezvoltare.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura